Doula 

Mothering the Mother

Post partum 

Overgangen fra kvinde til moder er en helt særlig og sensitiv tid, som ikke blot fortjener at blive fejret ceremonielt, men også at blive æret med den nødvendige støtte til moderen, så hun kan hele og kære for det lille barn, den nye sjæl, der er kommet til verden.

I ikke vestlige kulturer er efterfødselstiden af aller højeste vigtighed. Mange kulturer mener at denne tid er afgørende for kvindens fysiske sundhed senere i livet, og hvis hun ikke bliver passet godt på i den første tid efter at have født, kan det medføre alvorlig sygdom senere hen. Det er meget normalt at have professionel støtte og at den nærmeste familie kommer og tager sig af alt det praktiske i hjemmet, så den nybagte mor kan hvile sig så meget som muligt. Generelt set anser man de første ca. 40 dage som den tid kvinden bør bruge på mest at ligge ned, amme og spise nærende måltider, så hun kan komme sig bedst muligt.

I Danmark og hele Vesten har vi lidt en retorik at kvinder skal og kan gøre alt det samme som før hun fødte. Og som kvinder er vi enormt bange for at virke 'svage' så vi klarer alt selv. Også når vi har født. Som jeg oplever det er den tankegang årsag til rigtig mange misforståelser og smerte hos især kvinderne. Jeg vil gerne bidrage til at vi kommer væk fra denne måde at anskue moderskabet (eller livet i det hele taget) på. For det er ikke 'svagt' at få eller bede om hjælp. Det er ikke meningen vi skal klare alting selv. Vi har brug for andre - vi har brug for hinanden. Og at føde et barn er en kraftpræstation fuld af indsigter og energi-indstrømning. Det er en kæmpe transformation i forældrene og derudover lander et lille menneskebarn i vores arme, som vi også skal kære for og forholde os til. Derfor har vi brug for støtte og omsorg, især som mødre, så vi kan integrere det hele bedst muligt og i det hele taget bare vænne os blidt til det nye liv.

Jeg arbejder derfor primært med efterfødselstiden. Jeg kommer på besøg og er en støtte for dig i amningen, i helingen af din efterfødsels-krop og og i at finde dig til rette i din nye rolle og alt det andet der er nyt.

Vi taler fødslen igennem, så du og din partner får mulighed for at bearbejde den transformerende oplevelse i har været igennem.

En nybagt moder skal have masser af omsorg og jeg vil give dig fodbad, massage, svøbning eller andet som der er behov for under mit efterfødselsbesøg. I det hele taget er jeg dig for dig og er kun et telefonopkald væk, når end du behøver det. Du skal ikke være alene, så jeg er ved din side.

Jeg kan også hjælpe dig med at finde professionel støtte hvis du har brug for det f.eks. til at få set på amning, stivheder i babys krop eller andet. 

En doula mama er en uddannet omsorgsperson, som udelukkende tager udgangspunkt i naturlige og kærlige løsninger, så den gravide krop kan få optimale betingelser til det, som den er skabt til.

Graviditet og fødsel

Som kvinde og din professionelle fødsels-støtte tror jeg på din medfødte evne til at føde naturligt, sikkert og roligt. Jeg vil hjælpe dig med at vække din indre fødekraft, urkvinden i dig som har selvtillid og viden nok til at have kontrollen over din krop, din fødsel og din baby. Det er dig der ved og mærker bedst og den styrke vil jeg hjælpe dig med at vække.

Hvad end du ønsker at føde hjemme eller på hospitalet, vil jeg støtte dig i at forberede dig bedst muligt til den fødsel du og I drømmer om. Jeg vil hjælpe dig med at finde de nødvendige ressourcer til at gøre din graviditet, fødsel og efterfødsels-tid til lige det du ønsker.

”Gennem fødslens faser, vil livmodermunden åbne sig! Fuldstændig som fra blomsterknop til fuldt udsprunget ❤️

- Jo smukkere og mere behagelige metaforer du lærer om fødsler, jo lettere kan du være med til at gøre din fødsel”

Inden du beslutter dig

Jeg tilbyder altid at vi har en eller to samtaler for at vi kan lære hinanden lidt at kende og se om der er et match, inden vi laver en endelig aftale om et forløb. Det er vigtigt at du og din partner (og evt. resten af familien) og jeg selv har en følelse af at vi kan få et godt samarbejde. Det er vigtigt at du stoler på og føler dig helt tryg ved din doula - det er lidt som at vælge en midlertidig bedste veninde. Derfor kan det være en god idé at tale med et par doulaer inden du beslutter dig endeligt. 

Essentielle olier

Du har adgang til mine rene, 'therapeutic grade' essentielle olier, og jeg laver også særlige blandinger til at støtte dig, der hvor du har brug for det. De kan f.eks. hjælpe med kvalme, ømhed i kroppen, nervøsitet, søvnproblemer, fordøjelse, styrke immunsystemet og mange andre ting. De kan hjælpe dig med at tune ind på din krop, din baby og hele din sitation og arbejder på celleplan og med det æteriske legeme. De er en støtte såvel fysisk som mentalt, følelsesmæssigt og spirituelt.

Du er elsket lige som du er.

Enhver fødsel er skelsættende og transformerende.

Disclaimer

Som doula er jeg en omsorgsperson. Jeg er ikke ekspert eller fagperson og overlader disse roller udelukkende til de rette personer. Jeg er emotionel støtte, tilbyder fysisk omsorg, giver adgang til de rette ressourcer så i selv kan uddanne jer til at være jeres egne fødeguruer samt hjælper jer med at lave og fastholde en fødeplan hele vejen igennem. Jeg kan ikke tage valg for jer. Jeg vil støtte jer i de beslutninger i tager og hjælpe jer med at få alle de nødvendige informationer i enhver situation. Jeg er her for jer og med jer med mit nærvær og min støtte.

Rebozo

En afspændende massageteknik med et langt stofstykke, hvor du vugges, rystes, masseres, strammes, løftes og klemmes. Jeg benytter desuden essentielle olier under massagen.

Jeg bruger tørklædet, rebozoen (som betyder aflangt stofstykke og er en mexikansk tradition) nærmest som en forlængelse af mine arme. Jeg bruger teknikken især til gravide og fødende, men nybagte mødre, børn, babyer, kvinder og mænd kan alle have gavn af den blide massageteknik.

Med denne teknik kan man:

- lindre graviditetsgener

- lindre smerter f.eks. i lænd og bækken

- hjælpe til at få skabt bedre plads til baby i bækkenet og derved få en bedre position

- være afslappende og afspændende og derved give velvære til dig og dermed din baby

- forberede til et bedre fødselsforløb

Under fødslen kan teknikken:

- virke smertelindrende

- give afspænding

- sætte gang i processerne

- hjælpe barnet længere ned i bækkenet

Stort set alle former for massage er gode for mor og baby under og efter graviditeten. En god massage får dig til at slappe af, og dermed sænke stresshormonerne, hvilket gør det muligt at gå naturligt i fødsel, have en god amning eller andet der er vigtigt i denne tid. Jeg vil glæde mig til at give dig lidt ekstra omsorg med Rebozoen som hjælpemiddel.

En blessing er en ceremoni med forskellige (tilpassede) ritualer, f.eks.  som en del af/i stedet for et traditionelt babyshower, i forbindelse med dåb eller navngivning eller lige når man synes. Jeg har lavet mama-blessing til et babyshower og baby-blessing inden en dåb, som en sacred ceremony inden kirke-velsignelsen. Disse blessings er tænkt som en måde at byde mor og/eller baby velkommen i verden og som et fejring uden fokus på materialisme, som ellers typisk fylder i denne sammenhæng.

Jeg faciliterer typisk:

- sang/musik for mor/baby

- ceremoni og ritualer

- essentielle olier

- forslag til ritualer deltagerne kan bidrage til

- hjælp til at skabe et rum omkring det hele, som er lige efter jeres ønsker

En blessing vil variere i pris afhængig af hvor meget jeg skal komme med. Så det vil være noget vi skal aftale os frem til. 

Blessing

Udtalelser

Dana Schou, Copenhagen

Pernielle made our birth magical! She is intuitive, caring, and she had my wishes as a birthing mother as her top priority. Having Pernielle at the birth ensured that I did not compromise on having the birth I wanted. She was my advocate, was clear on my wishes, and communicated them throughout the experience. Without her there it would have been a very different experience. 

 

Pernielle prepared us during the pregnancy and made herself available anytime I had questions. She armed me with birthing options, parenting techniques, and even helped me find bespoke baby gear ;)

 

After the birth, Pernielle checked in regularly. Connected me professionals that could help me with questions in parenting. Pernielle even led a beautiful spiritual ceremony for our baby with our closest family around to witness Pernielle’s magic. 

 

She went above and beyond in every capacity. I highly recommend Pernielle. She will definitely be there for my second birth and beyond. 

Camilla Willumsen, København.

Pernielle løfter og støtter kvinder og børn ind i deres hjerter. Hun er en fantastisk doula og aware parenting rådgiver og 'spaceholder'.
Hun er nærværende, forbundet og har en høj følelsesmæssig intelligens. 
Jeg holder meget af Pernielle, og jeg kan på det allervarmeste anbefale alt det hun udbyder.

Doula Mama Christina

Pernielle er den her særligt sublime blanding af at være fuldstændig i tråd med universets og Moder jords kerne og samtidig være 100% tilstede og med sit nærvær, hjerte, ærlighed og intelligens altid tilføre en situation noget særligt! Det er på grund af kvinder som Pernielle at denne verden er bedre for familier og børn at være i❤️ Mine største anbefalinger til alt hvad Pernielle er og beskæftiger sig med!

Kevin Maloney, Cph

Pernielle was a superb help for my wife and me through the birth of our first daughter. Before the birth, we met with Pernielle several times to prepare physically, emotionally and spiritually, as well as discuss practical details for our trip to the hospital. During the birth she was incredibly helpful in ensuring we had the birth experience we envisioned. She gave my wife massages to help her relax, helped us stick to our birth plan, and always knew when to take a back seat so that my wife and I could share a private moment. Now, after the birth, she has become our good friend and continues to support us informally on our parenting journey. Having her as our doula was incredibly valuable and enabled us to have a beautiful birth experience. I would highly recommend her!

Jeg tilbyder

14. januar 2017

Fuld doulapakke

Før fødsel 2-3 hjemmebesøg med rebozo massage, mama omsorg, essentielle olier og fødeplan.

På kald til fødsel to uger før/efter termin - fuld støtte under hele fødslen.

Min. 1 besøg efter fødsel med mama omsorg og post-partum støtte.

9000 kr.

14. januar 2017

Hjemmebesøg

Hjemmebesøg inden fødsel med fødeplan og essentielle olier specielt til Jeres ønsker. Desuden rebozo-massage.

800 kr.

14. januar 2017

Rebozo gravidomsorg

Rebozo er en særlig blid, vuggende massage, der udføres med et tørklæde. Jeg lærer jer teknikker i kan bruge selv i graviditeten og under fødslen, og tilføjer mine rene essentielle olier til det hele.

600 kr.

Mama, doula, aware parenting, doTERRA, sacred sisterhood 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Facebook Icon