Mama, doula, aware parenting,

doTERRA, sacred sisterhood.

Healing mothering

   

Min egen rejse har været healing gennem moderskabet

"Moderskabet er healende for os selv og dem vi elsker og det er her fra alt i mit liv udspringer - jeg støtter kvinder i denne livsbekræftende transformation.

Mit liv er et stort udviklingsprojekt og jeg er på mange måder en helt anden i dag, end jeg var i mit tidligere liv som journalist og tv-tilrettelægger. Da jeg blev mor i 2010, vidste jeg med det samme, at jeg var landet i en rolle, som jeg bare mestrede. Moderskabet er og bliver min essens. Det er her fra alt andet i mit liv udspringer.

 

Jeg er passioneret omkring graviditet og fødsel og ønsker at støtte gravide og deres partnere i at få den bedst mulige graviditet og fødsel, efter præcis de ønsker og tanker de har. Jeg støtter og giver min kærlige tilstedeværelse i alle slags fødsler, og har af princip ingen holdning til hvordan den perfekte fødsel er. Som jeg ser det kan alle føde smukt, uanset hvilke rammer der ønskes eller endes med. Enhver fødsel er en begyndelse og en skelsættende transformation. En mor, en baby og en familie fødes og det er i mine øjne det smukkeste der findes.

 

Jeg arbejder med og formidler doTERRAs fantastiske essentielle olier. De er de reneste og mest højt vibrerende olier jeg er stødt på, og de har hjulpet og hjælper fortsat hver eneste dag mig selv og min familie til emotionel og fysisk sundhed, og på mange måder vil jeg sige at olierne udretter små mirakler. Jeg bruger også olierne i mit doula-virke og kunne ikke være foruden dem i det arbejde heller.

 

Jeg er unschoolende hjemme-mama for mine to børn fra 2010 og 2014. Jeg elsker at kunne give dem frihed til at være dem de er, til at gøre det de interesserer dig for, at lege og lære helt på deres præmisser. Jeg tror inderligt på at de evner at lære det nødvendige, når ellers det føles meningsfuldt for dem. Det inspirerer og healer mig hver eneste dag at være vidne til børn der er frie, lige og elsket som de er.

 

Jeg har siden 2014/15 praktiseret aware parenting, som udarbejdet af Aletha Solter. Denne tilgang til mennesker, følelser, forældreskab og børn har forandret meget i mig. Denne tilgang skal jeg i 2019 certificeres i, så jeg kan rådgive professionelt om tilgangen. Kort fortalt handler tilgangen om at kunne skabe et familieliv med harmoniske, samarbejdende, empatiske, kompetente ikke-voldelige børn og voksne. Igennem leg, forløsning af følelser. Tilgangen er imod afstraffelse og konsekvens-pædagogik og tager afstand til adfærdspsykologien, ved at møde børn (og voksne) i de følelser de har og forløse dem gennem gråd eller latter-udløsende leg. Det handler om at lytte med respekt til de følelser barnet (eller den voksne – fordi tilgangen også kan bruges på voksne, og faktisk SKAL bruges på os selv, for at vi kan have den ønskede effekt med børnene) har. Tilgangen arbejder med at løse adfærdsproblemer ved at tage fat på de underliggende følelser og behov og anser behov der ikke er mødt, behov for mere information, disconnection, stress og ikke-helet trauma som årsager til svær adfærd hos børn.

 

Derudover er jeg dybt og inderligt engageret i sacred sisterhood. Vi har en facebookgruppe med kvindecirkler og jeg ser det som en del af mit livsformål, at skabe disse connections mellem kvinder (et livsformål der ikke er unikt, fordi det deler jeg med mange mange andre kvinder). Det er en del af 'femininerise' fænomenet og jeg mærker tydeligt hvordan vi kvinder har brug for hinanden. Brug for at kunne læne os ind i den feminine energi sammen. For mig handler det om at hæve vibrationen sammen, fordi det har verden brug for. Det handler om at være kvinde, at turde se styrken i det feminine, og at se kraften i sårbarheden og i øvrigt også i den enormt stærke kraft den feminine energi også indeholder. Det handler om at være lige den man er, helt uden at måle sig med andre, men mærke ind i at vi alle er lige – vi er alle forbundet, vi er alle en.

Uddannelse og studier

'The healing effects of crying, raging and laughter in children'

Heldags-workshop i London hos 'Flourishing Childhood' om Aware Parenting af Aletha Solter Ph.D. Dette kursus er et led i min certificering til at blive Aware Parenting rådgiver.

Doula mama uddannelsen 

Over seks måneder gennemgik vi teoretisk viden og spirituelle indsigter i Graviditets- og fødselsomsorg. Vi blev indført i etik, mental coaching, og fødslens faser, for at kunne forstå hvori doulaens rolle ligger. Vi fik redskaber til at opbygge en fødeplan med klienter, til at samarbejde med jordemødre og til at forstå at doulaens rolle er som en omsorgsperson og støtte, ikke som en fagperson. Vi fik redskaber til at give rebozo massage og gravid og postpartum omsorg til mor-kroppen og sindet. 'At være en 'Doula Mama' handler om at hvile i sig selv og i sine roller. Om at kende forskel på at støtte, guide og på at give råd. '

Anna Verwaal workshops 'From womb to world'

Over tre dage fik vi indgående undervisning i 'Introduction to the relatively new and exciting field of epigenetic science and pre and perinatal psychology' / 'The long-term effects of the conception, prenatal and birth experience.' / 'Healing from conception, prenatal and birth related imprints & trauma.'

Egen deltagelse i 'YOJO gravid' og 'YOJO baby' - yoga og jordemoder, med undervisning i hjemmefødsler, alternativ smertelindring og i det hele taget at tage sin fødekraft hjem.

Egne studier siden 2015 i Aware Parenting, bl.a. gennem online-kurser, sparring og rådgivning med eksperter og ligesindede rundt om i verden. Jeg studerer, i forbindelse med forældreskabet, med stor interesse også Gabor Maté, Gordon Neufeld, Bruce Lipton, John Holt m.fl.. Som doula mama er jeg optaget af Ina May Gaskin, Ibu Robin Lim og Debra Pascali-Bonaro m.fl..

Tidligere i mit liv har jeg taget en post-graduate i Mode- og Livsstilsjournalistik på London College of Fashion og en diplomjournalistuddannelse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Mama, doula, aware parenting, doTERRA, sacred sisterhood 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Facebook Icon